Ако търсите място, където чистият планински въздух среща лековитите минерални води, където историята оживява пред очите ви,  където отмората и забавленията вървят ръка за ръка – то е на по-малко от 40 минути от Пловдив.

Добре дошли в Хисаря!

В свят, в който всеки ден е състезание и всеки миг е ценен, Хисаря обещава спокойствие, място, където да се отпуснете и да презаредите, да откриете магията  на миналото и да изживеете красотата на настоящето.

Горещите дни ни карат да мечтаем за утро, в което се събуждаме с аромат на свежест и прохлада. В Хисаря, кристално чистият въздух е истинско богатство. Два пъти Хисаря е обявяван за „Зелен град на България“. Разходете се из прекрасните паркове и градини, чиято площ е над 100 хектара. Те изобилстват от вековни дървета, редки растителни видове и цветя,  с удобни места за почивка и алеи за разходка в близост до уникални археологически обекти и шепота на минерална вода.

В сърцето на Хисаря са лечебните минерални извори, известни със своите уникални свойства. Хисарската вода, бликаща от 22 извора в града, е бистра, лека и приятна за пиене. От векове хората идват тук, за да се насладят на благотворното влияние на тези води, които лекуват тялото и успокояват душата.  Не случайно наричат Хисаря „Перлата на балнеолечението от времето на Римската империя“. И не е случайно, че първият Правилник за ползването на минералните води е написан за Хисаря, в далечната 1882 година, което и отрежда мястото на Първи балнеолечебен курорт на България.

Хисарчани и гости на града казват, че това не е просто вода – това е еликсир, който съживява и подмладява. А тази магия можете да усетите, не само пиейки вода от  някои от лечебните извори, но и посещавайки всеки от многобройните басейни и Спа центрове в града. Ще ви предложат разнообразие от процедури, които ще ви накарат да се почувствате като нови, а отмората край водата ще ви накара да забравите за делника.

Но Хисаря е и още нещо…

Разходете се там, където са ходили древните римляни. Хисаря е богат на исторически забележителности, които разказват истории от древността. Античният град Диоклецианопол е музей на открито и практически учебник по римска и късноантична археология. В Хисаря историята е жива. Древните римски терми и крепостните стени разказват легенди за величие и слава. Всеки камък тук има своята приказка, всяка улица – своето предание. Открийте тайните и се потопете в магията му.

И ако от всичко казано дотук си представяте Хисаря като място за влюбени и романтици, всъщност градът предлага забавления за цялото семейство.

Хисаря не е само за релакс – той е и за забавление! С множество басейни, водни атракции и зелени площи, той е идеалното място за семейни ваканции. Позволете на децата си да се забавляват в безопасна и приветлива среда, докато вие се наслаждавате на заслужената си почивка.

За любителите на приключения, Хисаря предлага множество пешеходни и вело маршрути, които ще ви водят през живописни местности. Независимо дали предпочитате спокойна разходка сред природата или вълнуващи изживявания, Хисаря има какво да предложи за всеки.

Хисаря е не просто дестинация, тя е изживяване, което докосва душата.

Хисаря ви очаква!

Преоткрийте я!