Катастрофа стана на кръстовището между булевард „Освобождение” и улица „Пеньо Пенев”. Лека кола БМВ и бус са се ударили челно, научи репортер на TrafficNews.bg.

Материалните щети са минимални, пострадали няма.  Намясто са били повикани екипи на Пътна полиция. Читатели разказаха, че водачът на немската кола е бил отведен от униформени.  От полицията под тепетата потвърдиха за катастрофата, като добавиха, че зад волана на автомобила е била жена. Дамата не е спряла на знак „СТОП” и това е причината за ПТП-то. Направен й е полеви тест, който е отчел над 1,5 промила алкохол. 

Жената е отведена за кръвна проба. Колата й ще бъде конфискувана, а водачката задържана за 24 часа в ареста.

Близо час колите са на мястото на удара, както и патрулна кола на КАТ.  

Медията ни се свърза и с кмета на Тракия Георги Гатев, който заяви, че от общината остро осъждат този и всеки един случай на неспазване на правилата за движение по пътищата . След инциативата на район Тракия във връзка с Европейския ден без загинали на пътя, Георги Гатев уточни, че подобен тип събития срещу войната по пътищата, ще продължат. От кметството са в разговори със сдружението  "Ангели на пътя"  за организиране на събитие на тема "Да спрем войната по пътищата на България". 

"Тази тема ми е приоритет и в качеството на районен кмет ще настоявам до край за подобряване и обезопасяване на инфраструктурата, за промени в нормативната база с цел по-строг контрол на пътя", категоричен е Георги Гатев.