Тежка катастрофа с жертва е станала на пътя Пловдив – Девин. Блъснали са се моторист и тир. Вследствие на удара мотористът е загинал на място. 

От кадри на мястото на инцидента е видно, че моторът се е възпламенил. На местопроизшествието са изпратени екипи на Спешна помощ и полиция.

Катастрофата е станала малко преди комплекс "Чилингира". Временно пътят между Кричим и Девин ще бъде затворен до изясняване на причините за настъпване на произшествието и разчистване на пътното платно.

Автомобилният поток се отклонява през обходни маршрути. 

ОБНОВЕНА – 17:50ч. 

Сигналът е получен преди 16.30 ч., съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. По предварителни данни при изпреварване на таксиметров автомобил, мотоциклет "Хонда" навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в тежкотоварен камион.

От пристигналите екипи на РУ-Стамболийски и Спешна медицинска помощ е констатирана смъртта на 21-годишния водач на мотора. Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед.

До приключване на работата на оперативната група движението е временно преустановено. От Кричим полицейски служители насочват пътуващите към Девин през Асеновград и Пампорово. В обратната посока автомобилите се отбиват от Девин през Пампорово към Пловдив.