Автобус на градския транспорт и автомобил Форд се сблъскаха в Пловдив. Сблъсъкът е станал малко след 17:30 ч. на бул. „Борис III Обединител“ до спирката на Международен панаир-Пловдив. Трафикът е бил временно затруднен, но в момента движението се осъществява спокойно.

При инцидента няма пострадали пътници. По превозните средства обаче са нанесени материални щети. Лекият автомобил бе изнесен с помощта на Пътна помощ.

По първоначална информация, шофьорът на автобуса е потеглял от спирката и се е опитвал да избегне паркирала на платното кола. В този момент се сблъсква с Форда, който се е движел в средна лента.

Водачът на лекия автомобил коментира пред наш репортер, че ударът е станал по вина на рейса. Шофьорът на автобуса отказа коментар.

На място е патрул на пловдивската полиция. Снемат се показанията на свидетели. По първоначални данни пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са дали отрицателен резултат. Не е ясно ще има ли последствия за колата, за която се твърди, че е била паркирана на платното. Припомняме, че това е една от малкото спирки в града, която разполага с джоб за автомобили.