Само за ден четирима бяха приети в болница след катастрофи в Пловдив и областта.

30-годишен асеновградчанин е настанен в болница, след претърпян пътен инцидент на кръстовището на улиците "Илинден" и "Гоце Делчев" в  Асеновград. Сигналът е получен в 17,30 ч на 1 юни. Екипът пристигнал на място установил, че лек автомобил нисан , управляван от 42-годишен асеновградчанин, отнел предимството на водач на мотоциклет.

Алкохолните проби на водачите, участници в ПТП, са отрицателни. Работата по документиране на случая продължава екип на РУ Асеновград.

76-годишен мъж предизвика пътно-транспортно произшествие, след като отне предимство на друг водач. Инцидентът е регистриран  в Карлово на кръстовището между „Ген. Заимов“ и ул. „Христо Ботев“. 

Лек автомобил фолксваген поло, управляван от 76-годишен водач от село Климент, навлязъл в кръстовището и се ударил в „Тойота Рав 4“, управлявана от 27-годишен млад мъж от Баня. 

Двамата водачи са изпробвани за алкохол, но пробите са отрицателни. При произшествието е пострадал по- възрастният мъж, който е настанен за наблюдение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, без опасност за живота. 

Верижно ПТП с материални щети е регистрирано на пътя между градовете Баня и Карлово.  Водач на лек автомобил "Сеат", собственост и управляван от 21-годишен мъж от Баня, блъска движещият се пред него лек автомобил опел астра. Зад волана на астрата бил правоспособен, 60-годишен мъж от Калофер, чийто автомобил от удара отскача и се блъска в движещия се пред него товарен автомобил влекач с прикачено към него полуремарке. 

Влекачът е регистриран в Република Сърбия и е управляван от 59-годишен сръбски гражданин. Алкохолните проби на участниците в инцидента са отрицателни. Причината за пътния инцидент е неспазване на необходимата дистанция.

Участниците в инцидента не са сериозно пострадали и след преглед в болнично заведение  са освободени за домашно лечение.  

Момче на 12 години е с лека телесна повреда- избиване на зъби, след пътен инцидент. Детето внезапно изскочило с велосипеда си на пътното платно и се ударило странично в преминаващия автобус по улица "Димитър Талев" в Пловдив. 

Водачът на транспортното средство е 69-годишен. Пострадалото дете е транспортирано в УМБАЛ "Св. Георги", където е оставено за наблюдение. Алкохолната проба на водача на автобуса е отрицателна. Работата по случая продължава.

6-годишно момиченце пострада при пътен инцидент в Столипиново. Произшествието е възникнало на улица "Крайна" пред номер 19. 50-годишен водач на лек втомобил мерцедес ударил внезапно излязлото на пътното платно дете, което е  транспортирано за преглед в болнично заведение с травми и натъртвания, но без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол, но пробата му е отрицателна.