Известният руски хулиган Максим Тук, който бе в основата на мелето между феновете на Локо Пловдив и ЦСКА е в ареста, като предстои да му бъдат повдигнати обвинения. Това стана ясно по време на извънредния брифинг в прокуратурата.  Данни за грозните сцени и следващите действия на органите на реда бяха изнесени от зам.-районния прокурор Румяна Зайкова-Калева, говорителят на прокуратурата Атанас Илиев  и шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.

Боят започнал, след като руският гражданин, поканен от агитката на Локо Пловдив,прескочил оградата на централния сектор и се запътил към феновете на ЦСКА. Той бил спрян от охранителите, но успял да се отскубне, а след него тръгнала и агитката на „черно-белите”.

След това феновете на „армейците” чупят оградата и започва мелето пред централния сектор.  В този момента влиза и полицията, която била разположена около стадион „Локомотив”. По думите на Атанас Илков ръководството на „черно-белите” са предпочели охраната да бъде от частна фирма, тъй като било по-евтино.

„Задържани са 11 лица. 6 от Локо Пловдив и 4 от ЦСКА, както и руският гражданин. На 9 от лицата са съставени актове по закона на дребното хулиганство. Искаме да бъде направена организация занапред да не се допускат подобни действия. Имаше много деца, които видяха какво се случи, а те не бяха само свидетели на тази грозна гледка, но и участваха в нея. ”, заяви ст. комисар Илков.

„Ситуацията е била ескалирала с възможност за множество телесни повреди на много лица. Събрали сме данни и доказателства за 4 наказателни производства - за унищожаване на оградата, за нанесени телесни повреди на граждани и на длъжностно лице - охранител в частната фирма”, заяви Илиев. Той допълни, че се събират още материали и видеа от случилото се и могат да бъдат обвинени и други лица.

„Текат разпити на свидетели, прави се е преглед на видеозаписите. Трябва всеки, който е нарушил обществения ред, да носи своята отговорност”, каза Зайкова-Калева.

Подробностите във видиеото на ТРАФИК ТВ: