30-годишният пловдивчанин Георги Петров остава в ареста за постоянно, решиха магистратите от Окръжния съд под тепетата. Обжалването на мярката на Петров, който е обвинен в източване на 400 000 лева от Грабо, започна с искане за гледането й пред закрити врати, предаде репортер на TrafficNews.bg.  Искането дойде от адвоката на Петров Ивайло Вражилов, който заяви, че има счетоводни тайни на компанията. То обаче не бе уважено от съдиите, които дадоха ход на делото.

От прокуратурата заявиха, че са налице обосновано предположение, че Петров е извършил престъплението. Имало петима свидетели, които са посочили обвиняемия, че искал смяна на банков сметки. Прокурор Дилян Пинчев заяви, че има опасност мъжът да се укрие и да извърши друго престъпление. Той е имал и висящо производство и е под гаранция от 3000 лева.

По думите на адвоката от 2014 година Георги Петров не е имал достъп до банковата сметка, тъй като  заемал длъжност за обработва данни. Нямал е право да се разпорежда с банкови сметки и да оперира с парични средства.

„Тиражирано е в медиите, че Грабо е ощетен с някаква голяма сума, но кое е лицето допуснало да се стигне евентуално до някакви ощетявания? Не е ли Марина Динева, която е заявила, че е единствения служител, който има право да оперира със системата? Защо и тя не е привлечена като обвиняема?”, заяви Вражилов

Припомняме, че 30-годишният служител на компанията „Грабо” Георги Петров обжалва наложената му мярка „задържане под стража“. От петък младият мъж е в ареста на следствието с обвинение за измама. Той е обвинен за това, че в периода от 18 август 2016 г. до 21 септември 2017 г. в качеството си на длъжностно лице е измамил други служители на фирмата, в която работи, и е причинил вреда на "Грабо медия" АД от близо 400 000 лева.

Георги Петров от Пловдив е работил като експерт маркетинг към "Грабо медия" АД. Пловдивчанинът измислил схема, през която да източи значителна част от приходите на компанията.

Като търговски представител, той сключвал договори с клиентите, които използвали платформата, за да рекламират услуги от различни браншове – хотели, фризьорски салони, масажи и пр. След изтичането на съответната промоция, „Грабо” превежда получените суми, оставяйки си съответния договорен процент. Точно в този етап обаче се намесвал Петров, който информирал служителката, която извършвала преводите, че клиентите са променили сметките си и им давал сметка на свой приятел. Приятелят му е направил пълни признания и на този етап е свидетел на обвинението. 

Периодично превеждал малки  суми на ужилените клиенти и това ги карало да мислят, че забавянето идва от компанията. 

За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор, както и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Вижте още подробности ТУК!