Нов случай на съмнение за извършена ненужна операция в Пловдив. За това разказа потърпевша пред пловдивския екип на "Господари на ефира". От репортажа, излъчен тази вечер по Нова телевизия, става ясно, че пловдивчанката Виолета Николова е постъпила на 26 май 2015 година в болница Медлайн.

Необходимо е било да й се премахне полип на матката. Вместо това е отстранен целия орган. След като е излязла от упойка, медицинските лица я информират, че има хепатит Б.

След напускането на лечебното заведение, тя посещава две лицензирани лаборатории, където се подлага на изследвания. Там установяват, че не е болна от хепатит Б. Това кара жената да се усъмни и взима хистологичната проба, за да я изследва. Установено е, че няма раково образувание и че премахването на органа е било ненужно.

Лекарят, извършил операцията - д-р Георги Крумов твърди, че е действал по правилата и че отстраняването на органа е било нужно, за да се спаси животът на пациентката. Неговата позиция ще бъде излъчена във вторник от 23 часа в "Господари на ефира". Какво разказа потърпешата пред репортера Илиян Велков - вижте във видеото:

Ето и втората част по темата с позицията на д-р Крумов: