Бебе на два месеца получи хранително натравяне от мляко за кърмачета, закупено от магазин в Кючук Париж. Срокът на годност на продукта бил изтекъл преди година, но въпреки това стоката се предлагала на витрината, сигнализира бащата на детето, читател на TrafficNews.bg.  Преди няколко дни жена му закупила висококачествено мляко за кърмачета на известна марка от магазин „Слънчеви лъчи” до пазар Хоризонт. Без да погледне давността на продукта, майката давала от млякото на детето си в продължение на няколко дни.

Реакцията от разваленото мляко не закъсняла и малкото бебе станало цялото на петна, имало разстройство и започнало да повръща. Първоначално решили, че е заради топлото време, но бебето се влошавало. Притеснените родители завели детето в болница и там установили, че има хранително натравяне. По-късно огледали добре опаковката на млякото и видели, че срокът му на годност е изтекъл през август месец 2016 година! Възмутени, потърсили отговорност от магазина, но там прехвърлили топката на доставчиците.

„Как не ги е срам! Оправдаха се с доставчиците и производителите и заявиха, че не е в тях вината. А това, че са наредили развалена стока на стелажите си? Кой носи отговорност за това?”, възмущава се Васил Борисов, който е баща на бебето.

Добрата новина е, че детето вече е добре и е напълно здраво. След като сигнализирали, разваленият продукт все пак е махнат от магазина. Въпросът в случая е дали това е единичен случай, или и други деца са се разболели от млякото? Опитахме да се свържем с представител на магазина, в който са си позволили една година да предлагат развален продукт, и то за най-малките, но до този момент не успяваме да осъществим контакт.

Васил се обръща и към други родители с апел да следят изкъсо какво пазаруват за себе си и децата си, тъй като явно не може да се разчита на лоялност от страна на търговците.