Българин може да стане играч на полусезона в аматьорска лига в Австрия. Става въпрос за пловдивкия вратар на Наперсдорф Стефан Йонов, който е включен в номинациите на местния сайт ligaportal.at. Стефан е юноша на Локомотив Пд, играл е и е бил капитан на Марица под ръководството на Петър Курдов, два сезона се е подвизавал и в Гигант Съединение. През 2014 година спечели награда за Футболист номер 3 на Пловдив в анктетата на Трибуна Пловдив.

Всъщност Стефан живее в чешкия град Зноймо, който е на 15 километра от границата с Австрия, и пътува за тренировки до населеното място, в което играе. Разбира се аматьорският футбол в Австрия няма как да му осигури пълно препитание, така че юношата на Локо е принуден да работи - като крупие в казино.Не е семеен, но си има приятелка от България, с която живеят заедно на квартира. Твърди, че не тъне в охолство, но и не се лишава от нищо, така че се е установил отлично и е намерил своето място, съчетавайки работата с любимото си занимание - футбола.

Всъщност Стефан се установява в Чехия с помощта на по-големия си брат Тодор Йонов, който е добре познат на феновете на черно-белите. Тошко също е играл в Локомотив, набор и бивш съотборник на Героги Иванов - Гонзо. Също така централният защитник се е подвизавал в Марица, Берое, Несебър и др. От 12 години живее в Чехия, където е играл за Зноймо в трета, втора и първа дивизия, а сега, и той като брат си, рита в аматьорската лига в Австрия. Отборите и на двамата са лидери на полусезона.

Гласуването за анктета за футболист на полусезона в аматьорската лига на Австрия, в което е включен Стефан Йонов, може да става през час, тоест - не е еднократно за човек или устройство. За момента Стефчо е втори по гласове след Критоф Поланд, който води с малко. Двамата са на голяма преднина пред останалите. Гласуването продължава до 15 декември. Всеки, който желае, може да подкрепи и да гласува за Стефан ТУК