Паника обзе жители на пловдивския квартал „Каменица” днес следобяд. Причината – тресящата се земя под краката им и мощни трясъци. Някои от тях решили, че става дума за земетресение и побързали да излязат от жилищните си блокове, съобщиха те за TrafficNews.bg. Там ги заварила гъста завеса от прах, което още повече ги разтревожило. Трясъците продължили.

Оказало се обаче, че не гневът на майката природа тормози квартала. Причина за шума били машините, бутащите последните останки от завода „Каменица” в Пловдив. Вибрациите при бутането са толкова силни, че на някои етажи от блоковете хората ги усещат, което довело и до объркването.

Най-потърпевши в момента са живеещите на улица „Иларион Макариополски” в участъка й край западната страна на някогашния завод. В момента там машини разбиват една от опразнените сгради. На мястото има голям вентилатор, пръскащ вода, за да намали праховото замърсяване. Изглежда обаче това не е достатъчно. Прах покрива както тази улица, така и кръстовището със съседната - „Марин Дринов”.

Хората в квартала се оплакват от шума и праха. Невъзможно е да оставиш прозореца си отворен, въпреки 35-градусовите жеги. Прахта пък полепва по автомобилите, паркирани на открито. Единствената надежда на живущите в района е, че когато бутането приключи и започне работата по проекта за пивоварна „Каменица”, кварталът ще се сдобие с едно приятно място за разтуха и отмора.

Очаквайте ВИДЕО от мястото!

 

TrafficNews.bg