Животът е това, което се случва, докато ние правим планове! Така се получи и с втория рожден ден на TrafficNews.bg, който бе на 1 септември.  Екипът на сайта бе ангажиран с подготовката на старта на кампанията на Общество Nota Bene и не ни остана време да се похвалим с постиженията си. А те все пак са доста сериозни. 

Преди две години TrafficNews.bg бе просто идея на група ентусиасти, решили да създадат една по-различна медия. Днес сайтът е най-четената медия в Пловдив и района и сред водещите регионални сайтове в страната. А екипът си е поставил амбициозната цел да предлага уникални продукти като интернет телевизия и видео новини, които нито една онлайн медия не смее да развива.

Зад резултата на TrafficNews.bg стоят доверието на нашите читатели и усиления труд на целия екип на медията, който е приел работата като кауза. Стараем се да предоставяме обективна информация, която да бъде проверена и да отразява всички гледни точки, да не замесваме частни и политически интереси в обективността на новинарския сайт. Опитваме се да показваме интересните теми с видео и да обобщаваме новините от деня в специални новинарски интернет емисии. 

Като медия на 2 години, има още какво да учим и да взимаме поука от всяка една отправена критика, която е градивна.

Това, което ни прави повече от другите, не е само броят на посещенията, а усилията ни всеки ден да надскачаме самите себе си. Резултатите не закъсняха. През тези две години помогнахме на страшно много хора и променихме човешки съдби.  През тези две години настъпихме хора, имащи се за недосегаеми. През тези две години, успяхме да си създадем много врагове, но по-важното е, че създадохме нови приятелства.

TrafficNews.bg вече има авторитет, който върви с отговорността да сме там, където има неправда. Ангажиментът ни е към обществото и най-вече отделния човек, за да сме близо до него и същевременно да го информираме най-обективно за случващото се в района, града, страната и света. 

Само няколко дни преди рождения ден, медийната група представи на пазара и новия си продукт - сайтът за градски живот, изкуство и култура Plovdiv Time. Новият сайт е първият двуезичен новинарски продукт под тепетата и е с иновативен дизайн, изключително удобен за работа с различни електронни устройства.

И ако TrafficNews.bg печели по точки заради своята бързина и актуалност, то акцентът на Plovdiv Time са спокойните, прецизно написани текстове, придружени с качествени фотографии. Доста "по-спокоен" от новинарските сайтове, той разказва истории за изтъкнати пловдивчани, историческите забележителности, старинната архитектура и най-интересните места в града. 

Екипът на TrafficNews.bg благодари на всички свои читатели, някои от които са изключително активни и като репортери на сайта! 

Ще продължим да бъдем различни, актуални, интересни, търсещи и изпреварващи събитията.