Пожарът в центъра на Пловдив най-вероятно е причинен от изтичане на газ. Според свидетели се е чул силен гръм и за минути остъклената тераса се е запалила. Гъст дим е обвил апартамента, в който е живеела възрастна жена.

„Не я познаваме добре, но знаем че е бивша лекарка, на 80 години. Живее сама на последния етаж”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg съседка на пострадалата.

Жената е откарана с линейка към болнично заведение.

За по-малко от 5 минути пламъците са били потушени от пожарникарите. В момента обгорената тераса все още тлее, а екип от огнеборци все още са на мястото на инцидента.

Отломки от изгорялата дограма продължават да падат от 11-тия етаж на блока. Временно улица „Леонардо Да Винчи” бе затворена за движение.

Апартаментът не е със сериозни материални щети. Изгоряла е остъклената тераса, а жилището е опушено. Подът е покрит с вода от намесата на пожарникарите. Целият вход обаче мирише силно на пушек.

„Притесняваме се. Газовите бутилки са опасни. Днес съм с внучката си вкъщи, добре, че всичко мина бързо и пожарът не обхвана и другите апартаменти”, разказа жителка на блока.

Още по темата може да видите ТУК


TrafficNews.bg