Четиригодишният син на министъра на транспорта Ивайло Московски загина при трагичен инцидент с моторна шейна до Боровец вчера. 

Според първоначалната версия на разследващите най-вероятната причина за случилото се е неравност на пистата. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата. Неофициалната информация е, че двамата са били на моторна шейна, която най-вероятно се е ударила в дърво. Все още не е потвърдено дали трагедията се е разиграла на пистите в зимния курорт, или извън тях.

Шейната е била управлявана от министъра. Инцидентът е станал между 14:30 и 15:00 ч. на урегулирано трасе за моторни шейни в рйона на хижа „Чакър войвода”. 

Загиналото момченце е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски. По-големият е Александър, който е на 7 години. Съпругата, която работеше в българска банка, от години се грижи за децата, тъй като съпругът и е един от най-ангажираните в правителството на Бойко Борисов.

Ивайло Московски е сред най-успешните министри. Той е трети мандат начело на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Според близки на Московски министърът си е взел ден почивка, за да бъде със семейството си.