От 5 до 15 години може да прекара в затвора 26- годишната пловдивчанка Даниела Голева, която преди няколко дни бе арестувана в ЖР" Тракия" при акция на Криминална полиция. Тя и приятелят й Херберт Кнапен бяха заловени с близо 4 кг екстази и 50 гр. кокаин. 

Вчера Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ и на двамата. Стойността на намерените у тях наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.  

За престъплението, в извършването на което са обвинени, законът предвижда затвор от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Акцията бе проведена в четвъртък следобед близо до районното в ЖР "Тракия". Криминална полиция и служители на СПС обградиха беемвето на Кнапен и отведоха него и приятелката му с белезници. 

26-годишната Голева е пловдивчанка, но живее с родителите си в Германия. Работи като еротична танцьорка в нощни барове в различни европейски градове. Запознава се с 48-годишния Херберт преди 6 месеца и двамата прекарват лятната си ваканция в петзвезден хотел на Слънчев бряг. Въпреки сериозната разлика във възрастта, Даниела прекарва доста време с чужденеца. 

Тя се прибира в България на 28 ноември, а няколко дни по-късно Херберт пристига от Холандия с колата си. До момента е установено, че  откритите  метаамфетамини са били произведени на територията на Кралство Нидерландия.

TrafficNews.bg