В социалните мрежи бързо се разпространява позицията на група пловдивчани, които протестират срещу масовото брандиране на автобусните спирки с реклами на хазарт, алкохол и цигари. Те задават няколко въпроса към хората, които управляват града и очакват отговори. Публикуваме позицията им без редакторска намеса и сме готови да отразим и мнението на хората, до които са адресирани въпросите. 

"Господин Кмет, Иван Тотев, господин зам.-кмет Стефан Стоянов, гл.арх. Румен Русев, господа общински съветници, управници на града, драги концесионери на автобусните спирки на град Пловдив. Бавно, но успешно превръщате града в територия, в която брутално се налага рекламата на цигари, алкохол и най-вече хазарт. Вече всеки пощенски клон или автобусна спирка не само се превърна в територия за хазарт, но и заприлича на казино. Вече на всички тези най-оживени места в града, Гологлавия Чичко с „лесните пари” се усмихва отвсякъде и всяко дете го знае вече. В града - „Столицата на Културата”, вместо да се дава преднина на Културата, Театрите, Музеите, културните събития, природни, архитектурни и исторически забележителности, УВИ!! - приоритет е хазарта, алкохола и чалгата!

Съмнително беше колко архитектурно се вписваха в атмосферата на града тези нови спирки, съмнително се поставиха и тези будки на Лафка, които „разперени”, отнемат и така малкото пространство от тротоара, но тотално очевидно е вече отвратителния вид на казина!

Електронните табла, ако въобще са видни от спирката, дървото или Lafka-та, показват точен дата и час (похвален напредък), схемата на транспорта може тотално да обърка случайния турист, но вече всичко губи смисъл пред визията на ... битак!

Поздравления Дами и Господа, продължавайте да промивате мозъка на бедния, потънал в мизерия български народ, търкащ билетчета и разчитащ на „лесни пари”. Несъмнено всичко е законно до последната буква на приетите от ВАС правила.... Остава въпросът, дали е морално и имате ли капка съвест пред поколенията след вас?"

Можем само да добавим, че правилата са за това, за да бъдат спазвани. Редно е, когато се изискват еднакви цветове на тенти и чадъри в центъра на Пловдив, добре изглеждащи фасади на старинните къщи, спирките също да имат вид, който подобава на една столица на културата. 

TrafficNews.bg