Пловдив буквално е блокиран в този час. По големите булеварди автомобилите се движат като костенурки, образували са се огромни опашки. Такова е положението по бул. "Мария Луиза", по бул. "Княз Борис III Обединител", на Сточна гара, бул. "Шести септември", а трафикът по бул. "Източен" направо е спрял.
 
 
Че е зима, зима е. Че вали сняг, вали. Че преди да завали днешният снежец, още не беше се стопил предишният - и това е така. Че по този начин се създаде предпоставка предишният сняг да стане лед, а днешният сняг съвсем да довърши картинката... и това си е така.
 
 
 
На бул. "Марица" например ледът вече е дебел повече от 2 сантиметра, видя репортер на Trafficnews.bg. Ситуацията е толкова "обледенена", че такситата се предупреждават по станциите да избягват преминаването оттам.
 

 
Наши читатели са сериозно обезпокоени, че никой в момента не чисти Пловдив. На час получаваме десетки снимки от заледени участъци, и то не в покрайнините, а в центъра на града. За кошмарната обстановка на ул. "Криволак" над Капана ни написа пловдивчанин, който определи мястото като "страшно". Пред очите му се въртели коли, дори и намек за опесъчаване нямало там. Улица "Богомил" също е заледена. Нито автомобили, нито хора могат да се движат оттам, сподели друг наш читател.
 
 
 
Пловдивчанка пък, очевидно склонна към обобщения, ни написа следното:

 

"Районните кметове от ГЕРБ (наши и ваши служители) цял ден са в Съдебната зала - подкрепяйки Тотев. Нищо лошо няма в това, освен АКО те в същото това време и същия този час не се налага да са на работа и да изпълняват служебните си ангажименти. Та, ако имате желание, би било интересно да се разбере въпросните господа пуснали ли са си отпуск за днешния ден, или ние - обикновените хора, им плащаме заплатите и за това. Да не правят нищо."

Към казаното от нашата читателка ще добавим само, че освен районните кметове и шефът на "Чистота" също е в съда, където в този момент се решава съдбата на кмета на Пловдив Иван Тотев. 

Докато Пловдив се сковава...