Сред пловдивските ученици и техните родители днес мълниеносно се разнесе "новината" за грипна ваканция, която ще удължи коледната. Очевидно споменът от миналогодишната ситуация, при която от РЗИ изпратиха до всички кметове в областта писма за удължаване на ваканцията и тя продължи до 9 януари, много се е усладил на тийнейджърите, защото те решиха, че това автоматически ще се случи и тази година. Но...

На пощата ни и във фейсбук страницата получихме десетки запитвания от пловдивчани - включително от учители, които се интересуват вярно ли е, че ще бъде обявена грипна ваканция. Засега официална информация за удължаване на коледната ваканция с грипна НЯМА, провери TrafficNews.bg. Не е обявена и грипна епидемия в Пловдивска област, както и все още няма потвърждение, че става дума за грипен вирус. Грипна ваканция може да бъде обявена само след заповед на кмета Иван Тотев.

Припомняме, че грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция в съответния град според размера на епидемията и ако отсъстват от училище над 30 процента от учениците.

Кои са двете основни грешки, поради които се разпространява грипът, четете ТУК!