Петко Семерджиев от Пловдив е щастливецът, който спечели 5 969 029 лв. в играта „Тото 2 – 6 от 49“ в 22-и тираж, печелившите числа за който бяха изтеглени на 20 март. Чекът му беше връчен тази вечер в предаването на спорт тото от Део и Куини.

Петко е на 31 г. и работи като готвач на сезонна работа в Слънчев бряг през лятото и в Банско през зимата. Там той пуска своя фиш с абонамент за два тиража за 6,80 лева в последния си работен ден за сезона. През останалата част от годината помага на своето семейство, което се занимава със земеделие.

Печалбата го заварва напълно неподготвен. Казва, че не е очаквал, че числата, с които играе редовно, ще му донесат колосалната сума от почти 6 милиона. Разбира за печалбата още същата вечер – знаменателната за него дата 20 март. Обажда се на родителите си, които първо решават, че се шегува с тях. Споделя, че усещането да спечелиш такава сума е „уникално“.

На първо време смята да обиколи Европа, а после ще мисли в какво да вложи средствата от СПОРТ ТОТО. Първият милионер на България за тази година сподели, че при всички случаи ще помогне на хора в нужда и ще сподели част от сумата с близки и приятели.

Още новини ТУК

TNS.bg