Двама са младежите, които загубиха живота си преди близо два месеца в тежката катастрофа на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив. Мерцедес излетя от пътя и се заби в огромен билборд. Под смачканите до неузнаваемост ламарини на колата останаха 17-годишната Ралица и приятелят й - 21-годишният Боян. 

Трагедията се разигра в ранните часове на вечерта. Младежът взел автомобила на баща си, за да повози своето гадже. Двамата пътували от район „Тракия” към Сточна гара, когато автомобилът им излиза от пътя, минава през автобусната спирка, забива се в билборд и се усуква около него. 

Първоначалната версия бе, че 21-годишният Боян е карал с висока скорост и колата се е хлъзнала на заледен участък. Първото е потвърдено от направената техническа експертиза, заледеният участък обаче е в сферата на предположенията.

Според източници на TNS.bg обаче има и още една причина за злощастната развръзка. Близки до разследването твърдят, че шофьорът се е състезавал с друг младеж, който бил зад волана на Ауди.

Двете коли са тръгнали с висока скорост от кръстовището на Мебелна къща. Движили са се много бързо по булеварда и са преминавали от лента в лента, изпреварвайки се една друга. Мерцедесът обаче излиза от пътя и се забива в спирката вдясно от пътя.

Шофьорът Боян е имал книжка едва от една година. 

Три седмици преди рождения си ден, който е точно на 14 февруари, Ралица изгуби живота си заедно с човека, когото обича. Боян бе фен на футболния клуб „Локомотив” Пловдив. Приятелите го описаха като добро момче и страстен запалянко на черно-белите. Те все още тъгуват за загубата.

Момичето живееше с родителите си в ЖР "Тракия", а Боян Черния, както го наричаха приятелите му, е от "Изгрев". Боян взел книжка от около година, мерцедесът, с който са катастрофирали, е на баща му.

С Ралица имали връзка от няколко месеца, били много влюбени един в друг. Статусът във фейсбук и на двамата бе "сгоден". 

В часа на трагедията двамата са пътували от район „Тракия” към Сточна гара, когато автомобилът им излязъл от пътя, минава през автобусната спирка и се забива в билборд.

„Ударът беше много силен, чух трясък и когато излязох, видях тази касапница”, разказа тогава пред TNS.bg човек от района.

На място в трагичната вечер пристигнаха приятели на загиналите, които са бяха в шок от случилото се. Части от автомобила и от спирката имаше в продължение на 100 метра по пътното платно.

Коментарите в мрежата бяха диаметрално противоположни. Голяма част от читателите обвиниха водача за неоснователното му самочувствие и лудото му каране и липсата на родителски контрол. Други, които познаваха двойката, искрено съчувстват на родителите на двамата за трагедията. 

За съжаление примерите за безразсъдно шофиране в Пловдив са ежедневие. Последствията обаче са ужасни. Много млади хора без опит зад волана, но с много адреналин в кръвта превръщат градските булеварди в състезателни писти. Повечето от тях са сигурни, че снимките с размазани автомобили и черните лентички на профилите във фейсбук не се отнасят за тях. Докато не се превърнат в част от черната статистика на войната по пътищата. 

Децата от снимките, също не са мислили, че сядайки в мерцедеса, могат да се превърнат в лоша новина.

Екипът на TNS.bg изказва съболезнования към близките и приятелите на двамата млади пловдивчани.

Надяваме се, че припомняйки си искрите щастие в очите на Ралица и Боян, повече шофьори, които сядат зад волана, ще се замислят за собствения си живот и този на спътниците си.


 

Още за трагедията четете ТУК

TNS.bg