Млад мъж е издъхнал, докато полиция го задържала, в Брезово на 11 октомври, в сряда, научи TrafficNews.bg. 26- годишният Николай преди смъртта си е тичал гол по улиците, а след това е нападнал полицейски служители с брадва.  Историята е повече от мистериозна и се предава от уста на уста в малкото средногорско градче. Официална информация за инцидента да този момент няма. След запитване, отправено към Районна прокуратура - Пловдив, от там съобщиха, че по случая има образувано следствено дело по чл. 122 от НК за причиняване на смърт.  

 ВИЖТЕ какво разказват гражданите на Брезово и версиите за смъртта на Николай ВИДЕО

"Бях на работа, когато в магазина влезе младежът чисто гол. Огледа рафтовете, а след това излезе и влезе в съседното кафене. После продължи да върви гол по улицата", разказва продавачка в магазина на центъра. Междувременно на място пристигнал полицейски патрул и униформените се насочили към младежа. При вида им обаче Николай рязко променил поведението, започнал да крещи срещу полицаите, които опитали да му сложат белезници. Той ги изблъскал и побягнал. 

"Насочи се към "левчето" /смесения магазин на Брезово/ и грабна една брадва от сечивата, изложени пред магазина. След това се обърна и замахна срещу полицаите. В крайна сметка служителите на районното успели да обезвредят неадекватния човек. Преди да го качат в патрулката обаче той издъхнал.  

На този етап няма информация каква е причината за неадекватното му поведение и за смъртта. Според местни хора много вероятно е той да е приел някакви медикаменти или упойващи вещества, които да са причина за състоянието му. 

Младият мъж бил от Пловдив, но преди няколко години се преместил с родителите си в Брезово. Местните хора го описват като висок, едър и затворен в себе си човек. Рядко излизал, повечето време бил затворен в дома си. 

Фамилията е родом от Брезово, като един от най-интересните образи в рода им е братът на дядото на Николай. Когато се родил, избухнала Втората световна война и родителите му го кръстили Хитлер. След 9 септември се наложило името му спешно да бъде сменено и той получил не по-малкото претенциозно име Сталин. След края на т.нар. Култ към личността, последвало ново "покръстване". Този път човекът заложил на стандартното име Иван и останал с него до смъртта си.