Възрастни хора чакат автобус, седнали върху кошче за боклук. Когато е сухо, защото когато вали, и възрастни, и млади се крият във входа на къщата, която виждате на снимката. Отваря го стопанката от първия етаж - жал й е за хората, които стават мокри като кокошки.

В същото време автомобили си паркират съвсем на спирката - ами то като няма заслон, откъде хората да се сетят, че това е спирка...

За въпросната спирка - без номер, без навес… но с БЕЗхаберие, сме писали вече. Така че сега няма да обясняваме нито къде е, нито как се чувстват всички онези, които я използват. Само ще приканим служителите в район "Западен" да си оставят за една седмица автомобила и да се опитат да използват въпросната спирка на бул. "Х. Димитър". Те да си изберат време - желателно е да е следобед или рано сутрин, когато вече дни наред вали и хората тук отиват и се връщат от работа като мокри кокошки.

Да си вземат и чадър - само за да видят, че и това няма да им помогне, особено в събота и неделя, когато автобусите се движат през голям интервал.

Хората от Смирненски са направо бесни! Ще спестим на кмета Колев гневните им реплики. В името на добрия тон ще изчакаме още малко да видим каква ще е реакцията му. И тогава ще преценим дали да не го сблъскаме лично с тези, които всеки божи ден са принудени да чакат на това място, което кой знае защо се нарича "спирка"...

Обновена към 12 часа.

Кметът на район "Западен" Димитър Колев  обясни, че от няколко месеца администрацията работи, за да има там спирка. Кметството обаче се е сблъскало с проблеми при поставянето й.  Хора, които живеели в непосредствена близост до мястото, където трябва да е спирката, поискали тя да бъде изместена, тъй като щяла да запуши входовете им. От администрацията дори закупили спирка, но заради неуредиците тя била монтирана на друго място в „Западен”. През това време минавали всички процедури по преместването на спирката, които са на финалната права. Поставянето на заслона трябвало да се съобрази и с Транспортния проект, тъй като спирката била включена в него. Колев обясни, че до 2 седмици се очаква заслонът да бъде монтиран.

Още по темата ТУК!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg