Мъж бе наръган многократно от свой приятел и съсед в Кючука. Неприятният инцидент се е разиграл в неделя вечер около 22 часа.

Днес пред съда се изправи обвиненият за деянието Емил Димов - на 32 години, по искане на окръжна прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Адвокатът на извършителя не се яви и делото бе отложено с един час.

Оказа се, че адвокат Златанов е в Бургас и не може да поеме делото.

Пред репортер на TrafficNews.bg прокурор Спиров разказа, че Димов и приятелят му са водели ожесточен спор пред жилището на жертвата на улица „Александър Стамболийски”.

Те са се скарали на улицата, като 32-годишният мъж многократно е заплашвал жертвата си Мирослав. Поводът за спречкването не става ясна, но според прокуратурата е свързан с доведената дъщеря на намушкания 36-годишен мъж.

След скандала на улицата спорът се преместил в жилището на Мирослав. Димов отишъл пред апартамента му и започнал да крещи и да размахва нож. По време на спора се намесила доведената дъщеря на Мирослав и гаджето й. Ситуацията се разгорещила и на стълбището между четвъртия и петия етаж Емил наръгал многократно Мирослав.

Пострадалият веднага е бил откаран в болница с прободни рани в областта на корема, гърдите и главата. Той е бил без опасност за живота, а след обработка на раните е бил пуснат за домашно лечение.

Емил Димов бяга, но малко по-късно е задържан. При ареста му е установено, че е употребил алкохол и наркотични вещества.

Прокурор Спиров разказа още, че  обвиняемият е конфликтен и агресивен. Често е вдигал скандали в квартала. Димов е осъждан за опит за грабеж.

По-късно днес Пловдивският окръжен съд ще реши дали да уважи искането на прокуратурата и да остави с мярка „Задържане под стража” Емил Димов. 

Още за инцидента може да видите ТУК


Още новини ТУК

TrafficNews.bg