Театър, кино и музика за малки и големи, различни ателиета и фестивал на младото вино ще изкушават пловдивчани и гостите на града в съботния ден. Първият ден на уикенда предлага и друго необичайно събитие. Група млади хора организират посещение в дома за възрастни хора „Св. Василий Велики“, а всички съпричастни пловдивчани могат да се включат и да направят дена на хората там по-усмихнат и весел.

Днес в 19 часа Държавна опера-Пловдив ще представи на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ новия си премиерен спектакъл „Трубадур“. Диригент е Никша Бареза, а режисьор Урсула Хорнер. Солисти в премиерното представление са  Таня Иванова, Камен Чанев, Пламен Димитров, Елена Чавдарова – Иса, Евгений Арабаджиев, Боян Савов, Жанета Стегарева, Ива Ананиева, Борис Кучков, Владимир Ников.

Две събития могат да заинтригуват любителите на спорта под тепетата. От 14.30 часа Марица посреща лидера Ботев Враца на стадиона в Коматево в мач от поредния кръг за първенство на Втора лига. В 18 часа в зала Строител пък е двубоят на ВК Строител срещу Дунав в срещата от шампионата на Висшата лига по волейбол за мъже.