Градът под тепетата почти забрави за снощните валежи, след като утринното слънце се саморазправи и с малкото останала влага. Предишните няколко седмици не донесоха нито капка дъжд за Пловдив, съответно вчерашните водни капки бяха приети охотно от почвата и водата бързо се оттече. 

Слънцето обаче не успя да пребори човешката намеса. Читател на TrafficNews.bg сигнализира за поредна градоустройствена недомислица, довела до наводняване на кръстовището на бул. "Източен" с бул. "Мария Луиза". 

"От северозападната страна на кръстопътя - от тротоарната част до средата на платното, всичко е във вода", съобщи читателят ни. Това лишава пешеходците от всякаква възможност да пресекат, освен ако не са тръгнали с гумени ботуши през лятото. 

Репортер на TrafficNews.bg посети проблемния участък и забеляза, че вероятно проблемът се корени в затлачените шахти. На терена са пристигнали работници, които се опитват да отводнят.

Припомняме, че кръстовището бе ремонтирано съвсем наскоро, но, изглежда, наклонът и шахтите не са планирани и изградени правилно.

 

TrafficNews.bg