Точно преди една година 26-годишният пловдвчанин Георги Антовот загина в зверска катастрофа ва Кукленско шосе.

Младежът се качил на бързата машина, за да направи няколко кръгчета. Обиколката се оказва фатална. На няколко метра на слизане от надлез Родопи той пада и загива.

Тогава следователите от сектор Пътна полиция постановяват, че несъобразена скорост и загуба на контрол са причините за инцидента. Дни наред обаче семейството и приятелите на Жоро са на лобното място, защото не вярват на версията на органите на реда. Те започват само да разследват как и защо се стигнало до падане и има ли друго превозно средство замесено в инцидента.

След три дни денонощни проверки и анализи, те се натъкнали на факти и улики, които коренно променят първоначалното заключение на полицията.

20 метра преди мястото, където моторът пада, бащата открил парче слюда от дясната страна на мотора. По-късно те успяват да разгледат останките на машината и там намират и второ несъответствие - стъпенката е изкривена напред, а ауспухът е вдлъбнат.

„Това не може да се получи, ако моторът е ударен от кола с пластмасова броня. Което води до извода, че моторът е засегнат или от джип с ролбар или от автобус.", разказа тогава бащата на Жоро.

Очевидци на инцидента, които по същото време са били на бензиностанцията „SNG“ са видели, че минават миниван и автобус. В продължение на два дни приятелите на Антов дежуряха на мястото на инцидента и засичат преминаващите автобуси. Установяват, че по това време по график там се движи №17 от градския транспорт. Рейсът е на транспортната фирма „Автотранс Чолаков“. Младежите намериха автобуса и шофьора, който същата вечер е бил на смяна.

„По автобуса и по джантите има драскотини, като е правен опит да бъдат заличени. А шофьорът се държа изключително гузно и неадекватно. Няколко пъти говорихме с него, а той ни казваше различни неща и не смееше да ни погледне в очите. Кондукторката пък като ни видя, щеше да припадне“, разказа Радослав Малинов.  

Според момчетата друго съмнително обстоятелство е това, че той не е направил последния си курс за деня. От диспечерката разбрали, че въпросната вечер шофьорът е казал, че не се чувства добре и пристигнал в базата пребледнял.

След нашия репортаж тогава дознателят бе сменен и разследването бе възобновено. Но от ден до пладне. След няколко разпита на свидетели, нови разговори с близките случаят бе прекратен. Отново бе констатирано, че Жоро сам е катастрофирал.

Днес репортер на TNS.bg се свърза с бащата на Антов. Той потвърди, че не са се отказали.

„Съпругата ми подаде молба за частно разследване. Още не сме получили обаждане, въпреки, че мина доста време. При проверките на МВР три месеца след инцидента бе повикан шофьорът на автобуса и бе докаран рейса. При разпита водача каза, че заводски превозното средство е с тези боядисано участъци – точно тези които съответстват на удар с друга кола или мотор”, разказа Румен Антов.

Днес близки и приятели почетоха паметта на Антов на лобното му място - Кукленско шосе. Мъката, която носим няма да изчезне, споделя един от приятелите му Радослав, но може да намалее ако истината излезе на яве и  се докаже, че Жоро не е катастрофирал сам. Защото той беше изключително внимателен водач. 

Момчето е бил страстен рокер. Обичал е моторите, участвал е в сбирки с приятели. 


„Беше добър, никога с никой не се е карал, чувствах го като брат”, разказа пред TrafficNews.bg един от приятелите на момчето. 

Десетки близки и приятели на младежа скърбят във фейсбук и днес, година след инцидента с фатален край. Те поставиха черни рози или лентички в знак, че не са забравила и няма да забравят.


Екипът на TNS.bg  също ще продължи да следи случая. 

Още по темата може да видите ТУК

TNS.bg