Девет цигани са в ареста след среднощна акция, която се е провела снощи в Асеновград, научи TNS.bg. Те са задържани заради нелегални гонки с каруци и нападения над патрул на полицията.

21:30 часа снощи при обход на маршрута в района на изхода на Асеновград автопатрул от районното управление реагирал на случай на кавга между група местни жители във видимо нетрезво състояние, които се превозвали с четири каруци, съобщиха от полицията.

Полицаите от РУ-Асеновград ги спрели в района на кръстовището на улиците "Цар Иван Асен II" и "Миньор" и се насочили към тях за проверка. 

Докато продължавали разправията, хората от каруците се разделили на две групи, с обиди и заплахи тръгнали срещу пазителите на реда. 

С лопати, вили и дървени летви в ръце обградили полицаите. Мъж посегнал с лопата към един от служителите, ударил го и тръгнал към колегата му, който произвел предупредителен изстрел във въздуха.

После и двете групи се разбягали по улицата, полицаите ги последвали, но заради сериозното нараняване се наложило пострадалият служител да бъде откаран в болницата, където е настанен за лечение.  

На местопрестъплението е извършен оглед. За запазването на реда в квартала са изпратени автопатрули от РУ-Асеновград и жандармерия.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия. В районното управление са отведени деветима мъже, на възраст от 22 до 49 години.

Установява се съпричастността на всеки от тях към случилото се, изяснява се кой от тях е нанесъл удар на по-тежко пострадалия полицай. 

За извършеното престъпление по чл. 131 ал. 2 от НК деветимата остават в ареста на РУ-Асеновград до 24 часа. Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължават разследващ полицай и служители РУ-Асеновград.

Кръв и бой в ромската махала на Асеновград заради ранения полицай СНИМКИ и ВИДЕО

TNS.bg