Програмата за безплатно саниране излезе солено на пловдивчани в жилищен блок в Кършияка. Ремонтът на блока на улица „Борис Дякович” 6 кипи вече от няколко седмици, като започнали първо от покрива. Разкъртили частично, но не завършили, а се прехвърлили в мазето и оставили покрива недовършен. Дъждът не закъснял и наводнил стълбището на целия вход.

„Вместо да си завършат покрива, те се преместиха в мазетата където могат да работят дори да вали и сняг. Още в първия ден, в който заваля, водата стигна чак до първия етаж. Започнаха да закърпват дупките с найлон, но след няколко часа нямаше никакъв резултат и пак всичко потече”, възмущава се читател на TrafficNews.bg, който живее в наводнения блок.

Абсурдът се допълва и от факта, че само преди година на покривът му е правен основен ремонт. Не е протичал дори при проливни дъждове и снегове.

„Направо не ни се мисли какво ни чака зимата. Всичко можеше да се завърши докато времето беше сухо и слънчево.  А  не когато паднат градусите и започнат валежите”, притесняват се хората от блока.

Резултатът от прокапалата вода вече е налице – шпакловката на таванските части е започнала да се отлепя.