Редица бензиностанции свалиха цените на горивата, показа проверка на TrafficNews.bg Това се случва, след като опашки от шофьори се извиха пред новооткритата бензиностанция на Веселин Марешки, която предлага най-ниските цени на горивата в Пловдив.

Настъплението към новия обект се дължи на цените, които са с между 20 и 30 стотинки по-евтини от тези на другите бензиностанции в града.

Това наложи големите вериги да намалят цените с между 2 и 5 стотинки. Бензиностанциите в района на новооткрития обект обаче намалиха цените с между 10 и 15 стотинки за литър гориво. 

В същото време пловдивчани са на мнение, че ниските цени на горивата, убиват картела в бранша. 

От Българската петролна и газова асоциация предлагат да се въведат строги мерки срещу сивия сектор в търговията с горива и настояват нелегалната търговия да се наказва със затвор, а на хората, които зареждат от нелегални бензиностации, да им се конфискува автомобила. Как пловдивчани коментират това искане - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

  

На на Веселин Марешки в Пловдив литър от най-масовия бензин А-95 се продава за 1,86 лева, литър дизел е на цена от 1,84, а газта се продава за 91 стотинки за литър.