Особено дръзко е било убийството на 48-годишния софийския бизнесмен Венцислав Младенов, за което са уличени неговите съдружници Севдалин Боюклиев и синът му Марин. 

Както TrafficNews.bg съобщи, арена на смъртта е станало стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. При възникнал скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и синът на Севдалин - Марин. 

Кой е убитият Венцислав Младенов - четете ТУК!

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с тъп предмет в тилната област. Все още се изяснява кой от двамата - баща или син е нанесъл фаталния удар и кой е държал жертвата за краката по време на екзекуцията. 

Последващите действия на двамата роднини обаче са повече от хладнокръвни. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Така подготвеният труп те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и роднини. 

Четете още: Бизнесменът Севдалин, арестуван за убийството в Наречен, е един от първите тотомилионери

Междувременно близките на Венцислав обаче започнали да се притесняват, че не могат да се свържат с него - телефонът му бил изключен, а това било крайно нетипично за него. След няколко дни те вече с право се усъмнили и на 25 март подали сигнал в 9-то РПУ в София по повод безследното му изчезване. От полицията те потеглили към Нареченски бани, където отишли право в заведението и поискали отговор какво се е случило с техния близък. 

Именно те открили захвърлената камера от заведението, на която бил запечатан побоят. По-късно полицията установила, че тя е изтръгната от стената, която после е била замазана - отново за прикриване на следите. 

Софийски експерти са успели да възстановял уличаващият запис, който заковава двамата понастоящем арестувани и обвинени за убийство - Севдалин и Марин. Така се стигнало до полицейските действия в района и откриването на изхвърленото тяло в хладните води на река Чепеларска на 26 март, както и до ареста на Севдалин и Марин. Според разследващи мотивът за убийството е неуредени финансови отношения. 

Днес Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на Севдалин Боюклиев и Марин Боюклиев за умишлено убийство. Двамата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление, предстои да бъде поискана мярка за постоянен арест. Ако вината на бащата и сина бъде доказана, двамата ги грози от 10 до 20 години затвор. 

Наблюдаващият прокурор обясни, че към момента са извършени редица претърсвания, сваляне на показания, разпити, огледи и са назначени и извършени рекорден брой експертизи, включително следствени експерименти. Една от експертизите е за освидетелстване, което сочи че е възможно някой от двамата обвиняеми да е пледирал невменяемост. Такъв намек имаше и от страна на прокурора, която посочи, че при приобщаване на нови доказателства и резултатите от назначените експертизи е възможно да има промяна на правната квалификация на обвинението. 

Вижте още в следващото видео от брифинга на полицията и прокуратурата в Пловдив: