Милко Величков споделя с приятелите си във Facebook как се е озовал за 24 часа в ареста. Той видял край него да преминава автомобил, влачещ вързано куче на теглича в събота след обяд. Величков скочил в колата си, успял да настигне насилника и да сигнализира на спешния телефон. Накрая обаче престоял денонощие задържан под стража.

Младият мъж, който обича моторите и природата, изповядва разочарованието си от системата. Вижте неговия разказ, без редакторска намеса:

„Скъпи приятели, не съм вярвал че и на мен може да ми се случи да попадна за 24 часа в ареста, но ето че за всичко си има първи път. А случката: вчера, към 15:30 докато си оправям разни неща по мотора и докато една купчина дечурлига си играят на улицата, ей този индивид със черното яке, с висока скорост се задава от единия край на улицата, предследван с бясна скорост от едно такси. След секунди разбирам причината - на теглича на този (тука ми се губят думички) е закачено и се влачи ... куче. Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре. Настигам колата след ъгъла и с помощта на комшии (които впоследствие също се покриха като трябваше да свидетелсват) го вадим от колата и започва разправията. Аз лично подавам сигнал на 112. Оправданието на идиота беше, че го бил забравил докато го разхождал. Следи от кръв и изпражнения на животното имаше видими поне от около 100 м. След цялата разправия и сумата ти патрулки, които се изсипаха мен ме отвеждат в районното с постановление за задържане за 24-часа и повдигане на обвинение по чл.325 от НК, а този идиот спокойно си се прибра вкъщи и е много спорно дали ще бъде обвинен в каквото и да било. Чуваха се коментари: "Животното си е мое и ще си правя каквото искам", "Ако искам и прасе ще си вържа и ще си го тегля" и т.н., но понеже видете ли Милко може би бил гръмнал във въздуха, идиота преживял голям стрес и уплах и сега Милко го чака присъда! Само да допълня, че по същия член, в продължение на 10 часа в една килия с мен бяха и трима циганина, оказали съпротива по време на арест и обиждащи служебни лица! Ай честито! Ебати държавата, ебати законите, ебати хората!”

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg