13-метровата елха на Главната вече е в пълния си блясък СНИМКИ

Кметът Иван Тотев се похвали с дръвчето във фейсбук профила си

29.11.2017 11:00 9027 0
13-метровата елха на Главната вече е в пълния си блясък СНИМКИ

Завърши поставянето на коледната елха в Пловдив. 13-метровото изкуствено дръвче вече е в целия си блясък и радва пловдивчани на площад „Стефан Стамболов“. За първи път елхата е поставена на новата сцена, която е на мястото на фонтана с пеликаните. С дръвчето се похвали и кметът на града Иван Тотев, като публикува снимка във фейсбук профила си.

Скоро ще светне коледната украса, която е поставена по основните булеварди. В момента с пълна сила тече и монтирането на ледената пързалка на площад Централен. Тя ще е с рекорден размер от 1700 кв. метра. Миналогодишната бе на площ от 1500 кв.м, а предишната от едва 600 квадрата.  

По традиция на 1 декември кметът на Пловдив и всички граждани на града ще запалят коледната елха. Заедно с нея ще светне и цялата празнична украса.

Междувременни между 22 и 26 декември Капана ще се преобрази в първото по рода си Коледно градче у нас. В арт-базара, който ще се разгърне в квартала, ще участват над 100 български творци с техните красиви, ръчно изработени изделия.

Ето и как протече поставянето на коледната елха:

Изпрати новина