Google Maps е рaзработена с идеята да навигира движението ни, независимо дали ходим пеша или пътуваме с велосипед, автомобил или публичен транспорт. Алгоритмите на компанията са подготвени да ни помагат във всяка една ситуация, в която неочаквано можем да се озовем.

Последните софтуерни ъпдейти на Google са фокусирани предимно върху смартфоните, което не е изненадващо, тъй като ги използваме все повече в ежедневието си, предава Droid-Life.

Благодарение на новата функцияя вече ще можем по-бързо и лесно да споделяме локацията си в реално време с другите потребители. За първи път тази функцият бе представена в началото на миналата година, но изглежда компанията смята, че е възможно да я направят още по-добра за всички. Новата версия на мобилното приложение за Android вече е налична за изтегляне от Google Play. След като я изтеглите на своето устройство ще видите, че вече е много по-лесно да споделите локацията и маршрута, по който се движите. 

Така например след отварянето на навигацията е възможно да кликнете върху бутона с иконата "˄" и да изберете от менюто "Share trip progress". Вашият събеседник ще вижда на интерактивната карта в Google Maps точно къде се намирате, както и да следи в реално време движението ви по предварително избрания маршрут. Когато пристигнете до крайната точка споделянето автоматично спира. Новият ъпдейт предлага  иопция да споделяте локацията си в други приложения като WhatsApp и Facebook Messenger.