Корейците от Samsung отложиха старта на продажбите на първия сгъваем телефон – Samsung Galaxy Fold. Те работеха над проекта над 8 години и трябваше да го пуснат на пазара след 4 дни – на 26.04.

Информацията е постната от известния инсайдър Ice Universe на стената му в Twitter. По думите му, Samsung са взели решение да отменят провеждането на две мероприятия, посветени на пускането на Galaxy Fold в Китай и са ги отложили за неопределено време.

Първият сгъваем телефон в света се чупи на втория ден, а струва около $2000?Поредното фиаско за Samsung?

Според една от версиите за този ход, Samsung има намерението да провери всички екземпляри Galaxy Fold. За тяхно щастие, в момента има изключително малка партида, разпратена до дистрибуторите и този ход изглежда напълно възможен. Но проблемът въобще не е в това. Ако се открие, че апаратът има проблем с качеството на дисплея, Samsung ще бъде принуден да промени производствения процес, за да поправи допуснатите грешки.

Според друга версия, Samsung отлага пускането за да снабди всички Galaxy Fold с маркировка, за това, че предпазният слой на дисплея не трябва да се маха. Тя, както вече се разбра, е задължителен елемент на смартфона, който осигурява защита на екрана от повреди.

Превод и редакция: Trafficnews.bg