На 26 април трябва да започнат световните продажби на първия смартфон на Samsung със сгъваем екран. Първата партида Galaxy Fold бе разпратена на журналистите на най-големите онлайн издания за тест и отзиви. При това някои от телефоните са се чупили в първите дни след получаването. По-точно – гъвкавите екрани спирали да функционират, а те са единственото интересно нещо в новия апарат.

Сега е известно минимум за 4 такива истории. Работещият в CNBC Стийв Ковач съобщи за повреда в половината екран. А Дитър Бон, работещ в The Verge, разкрива, че на там, където дисплеят се сгъва се появила издутина и се появили линии по екрана.

Техно-блогърът Маркес Мраунли и редакторът на изданието Bloomberg Марк Гурман разказват, че в техния случай дисплеите въобще престанали да функционират.

Samsung пусна официално становище по въпроса. Корейците обещават, че ще се запознаят с всеки един случай и внимателно ще изучат причината за проблемите. Освен това, те съобщават, че някои от журналистите са махнали горния предпазен слой от основния дисплей на Galaxy Fold, заради което се и случила повредата.

Засега са известни само тези четири случая на проблем с новия апарат, но в интернет вече се появиха черни прогнози за качеството на Galaxy Fold. Най-леко звучат асоциациите с проблема с батерията, който имаше друг флагман на корейците Galaxy Note 7.

Превод и редакция: Trafficnews.bg