Любителите на сериалите не могат да се оплачат, че стрийминг платформите ги оставят да случаят, напротив – напрекъснато излизат нови и качествени сериали, които заслужават вниманието и отделеното време. Ето кои ни привлякоха вниманието:

Шогун

Разбира се, че няма как да започнем селекцията по друг начин, защото „Шогун“ е може би топ сериалът на годината! И макар мнозина да са чели романа или гледали филма с Ричард Чембърлейн, тази екранизация е изключителна - фантастично предава японската култура. Иначе историята се завърта около английския мореплавател Джон Блакторн, който претърпява корабокрушение край бреговете на Япония и попада в плен. През това време в Япония умира владетелят, а наследникът е твърде млад, за да управлява. Властта е поверена на временен съвет. Стратегът Торанага, който има най-голям потенциал да завземе пълната власт в Япония, решава да използва пленения англичанин. Блакторн трябва да предаде своите познания за военната технология и навигация на японците, а те го учат на своя език, култура и начин на живот. Всичко това се развива на фона на борба между религии, имперски амбиции и брутални кървави отмъщения.

Сериалът е в стрийминг платформата на Disney+.

Doctor Who

Отново по Disney+ можем да гледаме собствената адаптация на платформата на сериала Doctor Who. В ролята на доктора ще гледаме Нкути Гатва, като му партнира 19-годишната Мили Гибсън.

The Sympathizer

The Sympathizer е сериал, който е адаптация на награденият с „Пулицър“ роман със същото име на Виет Тхан Нгуен.

Историята разказва за виетнамски комунистически шпионин, който е на половина французин. Действието се развива в последните дни на Виетнамската война и разказва за новия живот на бежанец в Лос Анджелис, където той научава, че дните му на шпионин не са приключили.

Гледаме го по Max.

Hacks, сезон 3

Hacks е сериал по Мах, който проследява нестандартното приятелство между възрастната комедиянтка Дебора Ванс и 25-годишната сценаристка Ейва. Сега излезе трети сезон, който продължава историята.

В края на сезон 2 двете приятелки създадоха идеалното шоу за Дебора, като по този начин промениха изцяло правилата на играта в индустрията. Въпреки това Дебора изненадващо реши да се раздели с Ейва "с добро".  В новите епизоди виждаме Дебора, кояти е на върха след успеха на специалното си събитие. През това време Ейва преследва нови възможности в Лос Анджелис. Но светът на шоубизнеса е малък и изглежда двете просто не могат да стоят далеч една от друга.

A Man in Full

Гледаме A Man in Full по Netflix като адаптация на едноименния бестеслър на Том Улф с Джеф Даниелс в главната роля.

Историята се завърта около имотния магнат Чарли Крокър, който е изправен пред фалит. Той трябва да защитава разпадащата се империя от мнозина, които които търсят печалба от моментното му състояние и слабост - политици и бизнесмени. Крокър не се предава лесно, готов е на всичко, за да защити наследството си и е готов дори на мръсни трикове, за да постигне целите си.

Bridgerton

Bridgerton на Netflix се завръща с трети сезон. Въпреки паузата от почти две години, популярната драма все пак получи своето продължение, което ще бъде разделено в две части, като втората част от епизодите ще излязат през юни.

Историята в популярната драма сега се завърта около Пенелъпи Федърингтън и Колин Бриджъртън. Какво ли ще се случи между дватата сега, предвид, че те винаги са изглеждали като нещо повече от „просто приятели“. А ако не сте гледали първите сезони, сега е моментът да го направите.

The Circle

Ако краят на риалити сезона по телевизиите настъпи, то в стрийминг платформите можете да продължите да се забавлявате с такъв тип предавания. The Circle по Netflix има нов сезон, с нови участници, които можете да следите и обсъждате с приятели.