Ако питате спортните фенове какво ще гледат това лято, те имат лесен отговор - Европейското първенство по футбол в Германия и Олимпийските игри в Париж. Не толкова лесен обаче ще е изборът на киноманите. Лятото се очертава горещо не само според метеорологичните прогнози, но и заради очакваните премиери в стрийминг платформите.

Накъдето и да обърне поглед човек - и към Max, и към Netflix, вижда изобилие от интересни заглавия, нови филми и стари любими сериали. Но как да изберем какво да гледаме това лято?

Премиери по Netflix за лято 2024

Макар да не е лесно да се откроят само няколко заглавия от богатия каталог на компанията, нека обърнем внимание на две много чакани премиери: на един сериал и един филм.

Бриджъртън - 3 сезон, 2-ра част

През юни излиза втората част на трети сезон на сензационния романтичен сериал "Бриджъртън", създаден от сценариста Крис Ван Дюсен и продуциран от Шонда Раймс.

Романтичната драма от епохата на регентството се развива в Англия в началото на 18-и век. Базирана на бестселър поредицата от осем романа на писателката Джулия Куин, като първият "Херцогът и аз" (Историята на Дафни) е публикуван през 2000 г. Още с първите епизоди сериалът удиви зрителите с впечатляващите си локации, скандални костюми и откровени сцени на интимност. Феновете на сериала го препоръчват горещо и го определят като "захарен памук за душата". Премиерата на втората част на трети сезон е през юни, а в платформата можете да откриете всички предишни сезони.

Ченгето от Бевърли Хилс 4

Четири десетилетия след премиерата на превърналия се в култов филм "Ченгето от Бевърли Хилс" с Еди Мърфи, ще можем да гледаме неговата четвърта част. Първият филм печели номинация за "Оскар" за най-добър оригинален сценарий и дава началото на две продължения - "Полицаят от Бевърли Хилс 2" през 1987 г. и "Полицаят от Бевърли Хилс 3" през 1994 г., като лентата изстрелва кариерата на Еди Мърфи в нова, холивудска орбита.

Какво да очакваме от четвъртата част?

След години на разработка и дълъг снимачен процес, филмът обединява както познати, така и нови за франчайза лица. Ще видим как Аксел Фоли отново се хвърля в преследване, този път заедно с нов партньор, за да открият кой е заплашил живота на дъщеря му.

Netflix са обявили премиерата на филма за 3 юли.

Премиери в MAX за лятото на 2024

HBO промениха името на платформата си на MAX, но не изневеряват на стила си да предлагат висококачествени продукции.

През юни е премиерата на втория сезон на "Домът на дракона" - сериалът, чийто сюжет се развива 200 години преди събитията от феномена "Игра на тронове". Базирани на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, епизодите разказват историята на дом Таргариен. Във втория сезон гледаме отново актьорите Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д"Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкъл, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно, Рис Ифанс и други.

Джурасик парк: Падналото кралство

Джурасик парк преобърна представите ни за кино преди повече от 30 години и оттогава не спира да ни изумява с всяка следваща част. Това лято любимите ни герои и нови породи страховити динозаври се завръщат за още една битка между науката и природата. Три години след унищожаването на тематичния парк "Джурасик свят", Оуен Грейди и Клеър Диъринг се завръщат на острова, за да спасят останалите динозаври от изригването на вулкан, чиято лава се очаква да изпепели всичко наоколо. Скоро те се сблъскват с ужасяващи нови породи гигантски динозаври и разкриват конспирация, която заплашва бъдещето на цялата планета.

 

Източник: Lifestyle.bg