Увеличаването на сексуалната издръжливост може да подобри не само интимния ви живот с партньора, а и цялостните ви взаимоотношения. За да постигнете това, е много важно да имате добра комуникация помежду си. Също така ежедневните упражнения, здравословното хранене, поддържането на добра хидратация са някои от навиците, които не само допринасят за здравето на тялото като цяло, но също така се отразяват и на представянето в леглото.

Ето още някои ценни съвети:

1. Физическата активност е една от стъпките за увеличаване на сексуалната издръжливост

Издържате ли малко време, когато правите любов, защото се уморявате по-рано от очакваното?

Заседналият начин на живот или липсата на физическа активност са фактори, които предизвикват последствия в други области, като например сексуалния живот.

Въпреки това е възможно да въведете повече движение в ежедневието си с няколко прости идеи. В зависимост от заетостта, вкусовете и нуждите на всеки човек има различни начини да го направите:

  • Ходене
  • Тичане
  • Фитнес
  • Групови занимания
  • Танци
  • Плуване

С времето резултатите ще дойдат. Важното е да сте постоянни по пътя към целта, която сте си поставили. 

2. Упражненията на Кегел също са един от ключовете за увеличаване на сексуалната издръжливост

Друга от насоките за повишаване на сексуалната издръжливост е изпълнението на упражнения на Кегел, които са подходящи както за мъже, така и за жени.

Целта им се основава на укрепване на мускулите на тазовото дъно, за подобряване на ерекцията при мъжете или вагиналните контракции при жените.

  • На първо място се уверете, че пикочният Ви мехур е напълно празен, а след това седнете или легнете.
  • Намерете правилните мускули. Трябва да почувствате как мускулите се стягат и се движат нагоре и надолу. 
  • Не бързайте, започнете бавно. Опитайте се да стегнете мускулите на тазовото дъно и задръжте здраво за 3 секунди. След това ги отпуснете за 3-5 сек. Това е една серия, която е хубаво да повторите 10 пъти по 3 пъти на ден, но ако не можете да направите 10, направете толкова, колкото можете и надграждайте с времето.
  • Дишайте дълбоко и отпуснете тялото си, когато ги изпълнявате. Уверете се, че НЕ стягате мускулите на корема, бедрата, седалището или гръдния кош.

При мъжете се подобрява продължителността на ерекцията и контролът върху еякулацията (особено при лица с еректилна дисфункция и преждевременна еякулация), а при жените е налице подобряване на способността за получаване на оргазъм, като при много от жените удоволствието е по-интензивно, по-често и лесно за достигане.