Бургас се оказа меката на порно индустрията, след като за две седмици съдът наложи наказание на двама порнопродуценти. Единият се размина с пробация, а другият с условна присъда. Бургазлията Ивайло Петков се призна за виновен в повдигнатите му обвинения и така си спести по-строга присъда, пише "Черноморски фар". Според обвинителния акт Петков без знанието и съгласието на пълнолетна жена, е заснел с мобилен телефон, порнографски материал – видеозапис с продължителност 15 мин. и 30 сек., на него е изобразено открито сексуално поведение между него и пострадалата. На 23 май, миналата година в Бургас той е „качил“ чрез интернет сайт в електронна пощенска кутия файл, съдържащ порнографски материали – видеозаписа, след което на 27 май 2013 г. разпространил същия файл чрез интернет – социална мрежа, посредством профилите на двама потребители.

Със споразумението на Петков са наложени пробационни мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 6 месеца и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за същия период.

Само преди половин месец Валентин Донов, брат на Здравко Донев-Капона се размина с условна присъда, затова че е дрогирал и снимал порно кадри с ученички. И при него делото мина пo съкратеното съдебно следствие.

В мотивите си тогава съдебният състав изтъква, че условното наказание ще мотивира Донев към правомерно поведение. Той имал чисто съдебно минало, постоянен адрес и работа.
Според обвинителния акт подсъдимият уговарял момичетата да ги снима, за да ги предлага на клиенти на сексуални услуги. По време на снимките, те били под въздействие на наркотици.

Вижте тук как ДАНС удари порно сайтове

TrafficNews.bg