Идеалът за една жена е доста относително понятие, тъй като всеки мъж определя идеалната жена по различни критерии и има различни изисквания за нея.  Въпреки това има определени черти, които правят една жена неустоима за абсолютно всеки мъж. Ако притежавате тези черти, то тогава е сигурно, че няма да ви липсва мъжко внимание, защото те ще ви виждат като идеалната жена.

Да бъде загадъчна

В природата на всеки един мъж е заложена характеристиката на ловеца – преследването на жертвата, съсредоточаването върху една точно определена мишена и накрая нейното покоряване. Именно за това мъжете изпитват естествен инстинкт да гонят и ,,ловуват’’ своите жени докато не ги покорят.

Загадачността на една жена може само и единствено да засили интереса на мъжа, когото тя е избрала – по този начин тя ще успее да задържи неговият интерес върху нея, а продължителният мъжки интерес е предпоставка за създаване на стабилна връзка. Прекалено ранното разкриване на жената може да загуби неговото внимание, тъй като той не е имал възможността да я ,,залови’’, защото тя сама се е хванала в капана му.

Да бъде нежна

В мечтите на всеки мъж е нарисуван образа на нежната, фина жена. Нежността и елегантността на жените изключително много привличат вниманието на мъжете, защото те символизират слабостта и крехкостта на женския пол, а всички знаем, че в съзнанието на мъжа той трябва да пази и защитава своята половинка, да я подкреля и да бъде силната страна във връзката.

Да може да готви

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха и това съвсем не е само една поговорка – уменията за готвене и вкусните гозби са впечатляваща част от същността на една жена, а нейният мъж несъмнено ще бъде повече от доволен. Готварските умения на жената посочват и нейните домакински качества като цяло, както и нейните умения да бъде пазителка на семейното огнище.

Да бъде истински приятел

Мъжете се впечатляват когато могат да поддържат не само интимни отношения със своята приятелка, но и приятелски.Няма по-привлекателно нещо за един мъж от жена, на която може да се има доверие и с която може да сподели своите притеснения.

За мъжете е изключително важно да имат здравословна комуникация със своята половинка и това е съвсем логично, имайки предвид тяхната прагматична природа. Близостта, любовта и доверието в една връзка със сигурност могат да се запазят ако в нея съществува истинско приятелство.