Кандис Пейн нае двайсет хотелски стаи за своя сметка, за да приюти бездомници в тях. Идеята й дошла, след като посетила палатков лагер в Чикаго. Стойността на всяка стая в местния хотел Amber Inn за престой от пет дни е около 70 долара. Миналата седмица САЩ бяха поразени от страховити минусови температури, които на някои места достигнаха до – 30 градуса.

След като видяла условията, в които живеят бездомниците, Кандис се обезпокоила, че местните благотворителни организации няма да се справят със ситуацията и няма да успеят да осигурят топъл подслон и храна на хората. След като самата тя помогнала, споделила информацията в социалните мрежи, с което предизвикала активността на други благодетели.

Заедно те организирали кампания за събиране на средства, храна и дрехи, с което успели да спасят от минусовите температури около 120 бездомника. Крайният резултат от съвместните усилия на Кандис и екипа й от доброволци, възлиза на над 8000 долара (около 14 000 лева). Освен, че настанили бездомниците в хотел, доброволците наели стая и за себе си, за да могат да готвят храна.

Превод и редакция: Trafficnews.bg