Жена рискува живота си, за да спаси коала от огнената стихия в Австралия. Животното е забелязано да пресича сред пламъците в близост до Лонг Флейт в Нов Южен Уелс, предаде bTV.

Изплашеното животинче получило сериозни изгаряния, докато търси дома си. 

Жената тръгнала след коалата. След като успяла да я хване насред пламъците, я завила в тениската си. Когато се отдалечили на безопасно разстояние от огъня, жената полила коалата с вода.

Популацията на коалите е една от най-засегнатите от горските пожари в Австралия. Над 350 са жертвите на огъня. Затова е предприета стъпка и е обучено куче, което намира и спасява както коали, така и други по-малки бозайници в Австралия.

Коалите обитават основно евкалиптови гори, а продължителността на живота им е около 20 години, лениви са и спят по 18 часа на ден.

Австралия е предразположена към бурни пожари в сухото си горещо лято, но жестоките пламъци се разпалиха по-рано тази година заради дългата суша и високи температури.

Досега са отнели най-малко четири живота, изгорили около 2,5 милиона декара земеделски земи и храсти и са унищожили повече от 300 домове.

Градушка с големината на голф топки удари Австралия след огромните пожариБедствието е ударило Куинсленд в държавата континент