Руската държавна телевизия направи интервю с жена, за която твърди, че е майката на отровения във Великобритания бивш руски разузнавач Сергей Скрипал, предаде АП.

Наскоро Скрипал бе изписан от болницата повече от два месеца след като беше отровен с нервнопаралитично вещество. Неговата дъщеря Юлия, която също беше отровена, беше изписана миналия месец. Двамата Скрипал са отведени на неизвестно място и не са се появявали публично.

Руският Първи канал вчера излъчи интервю с жена, която според телевизията е майката на Сергей Скрипал. Жената каза, че не е разговаряла със сина си, откакто той е бил хоспитализиран и призова британските власти да позволят на Скрипал да й се обади. "Не съм виждала сина си от 14 години. Искам да се срещна с него, искам да го прегърна силно близко до сърцето си", каза жената в интервюто, докато бършеше сълзите си.

"Аз съм на 90 и не представлявам опасност за никого", посочи жената. Нито британските власти, нито единственият известен родственик на семейство Скрипал в Русия са споменавали досега, че майката на Сергей Скрипал е жива.

Сергей Скрипал е бивш офицер от руското разузнаване, който през 2004 г. е арестуван и осъден за шпионаж в полза на Великобритания, пише novini.bg. През 2010 г. отива в Обединеното кралство след размяна на пленници. Преди да бъде отровен, води тих и спокоен живот в английския град Солсбъри на 145 км югозападно от Лондон.

Жената, за която се твърди, че е майката на Скрипал, заяви, че по-рано всяка седмица разговаряла със сина си по телефона. Тя призова британските власти да й позволят да говори с него и да разрешат на племенницата на Сергей Скрипал - Виктория, която вече получи отказ за виза за Обединеното кралство, да го посети във Великобритания.