Доналд Тръмп прие официален преход в САЩ, за да влезе в длъжност новоизбраният президент Джо Байдън.

Президентът заяви, че федералната агенция, която контролира предаването на властта, трябва да "направи онова, което трябва да се направи". Въпреки това той обеща да продължи да оспорва изборите си.

Федералната агенция (GSA) призна Байдън за "очевиден победител", след като победата му в щата Мичиган беше официално сертифицирана. Това бе и сериозен удар за Тръмп. Във вторник Байдън бе удостоен и с победител в щатите Пенсилвания и Невада.

Съобщението на GSA означава, че избраният президент вече има достъп до най-високата степен на сигурност, офис площи и държавни служители, докато се подготвя да встъпи в длъжност на 20 януари.

Уебсайтът за предаването на властта вече е променен на правителствен домейн на САЩ. Очаква се Байдън да започне да обявява хората, които ще заемат най-високи постове в кабинета му във вторник.

Тръмп заяви още, че администрацията му ще започне да си сътрудничи с екипа на Джо Байдън, подчинявайки се на републиканския натиск да започне прехвърлянето на властта, дори когато обеща да продължи да оспорва загубата си на изборите.