Японската принцеса Мако се омъжи за Кей Комуро, който няма благородническо потекло и загуби титлата си, което я прави вече обикновена гражданка. Тя се отказа от бляскавите ритуали и от сумата над 1,3 милиона долара, полагащи й се в такъв момент. Японска телевизия представи кадри на принцесата, която напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио и се сбогува със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра, а вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува и с тях.

Мако е племенница на сегашния император Нарухито, като е дъщеря на по-малкия му брат, принц Фумихито. Младоженците са се запознали в университета, където са и учили заедно, а в момента живеят в Ню Йорк. Комуро работи в адвокатска кантора, но относно това дали Мако ще работи в САЩ, няма коментар. Тя е учила изкуство и културно наследство.

Напускането на императорското семейство предизвика коментари и сравнения с друга двойка, която постъпи по същия начин, а именно британският принц Хари и Мегън Маркъл. Преди години разкриха финансов скандал, в който бе замесена майката на годеника на Мако и тогава Комуро замина за Ню Йорк, за да учи право, и не се беше връщал до този месец. Бракът им няма отношение към наследяването на императорския трон, защото в Япония престолът се предава само по мъжка линия.