Четирима души, сред които една жена, бяха убити, а 11 са ранени при въздушен удар снощи по бензиностанция на столицата на Йемен Сана, съобщиха медицински източници, цитирани от Франс прес. Авиацията на Саудитска Арабия, която ръководи коалиция срещу контролиращите Сана проирански бунтовници хуси, нанася почти ежедневни въздушни удари в Йемен.

Поредица от въздушни удари са взривили бензиностанцията на "Йемен ойл ко" минути преди прекъсването на поста в мюсюлманския свещен месец рамазан.

Вчера Рияд съобщи за смъртта на двама саудитски войници при сражение с бунтовниците при йеменската граница. В конфликта в Йемен са убити близо 10 000 души, а над 55 000 са били ранени по данни на Световната здравна организация. Отделно над 2200 души са умрели от холера, предаде 24 часа

ООН заяви, че в Йемен се разразява "най-тежката хуманитарна катастрофа в света", като 8,4 милиона души са на ръба на гладуването, а още 10 милиона души може да влязат в тази категория до края на годината, ако положението не се подобри.