Макензи Скот, бившата съпруга на шефа на Amazon Джеф Безос до момента е дарила 1,7 милиарда долара за благотворителност.

Тя е направила дарения за редица организации, работещи в подкрепа на различни каузи като расово и полово равноправие, групи за климатични промени и здравни организации.

Освен тази информация, г-жа Скот сподели в социалните мрежи, че след развода в Безос е променила фамилното си име на Скот.  

Тя е втората най-богата жена в света с богатство от над 62 милиарда долара, според Forbes.

Двамата с г-н Безос се разведоха миналата година.

Тя се венча за Безос година преди той да основе Amazon и беше един от първите служители на фирмата, като получи 4% дял след раздялата. 

Малко след като обяви развода, г-жа Скот се присъедини към кампания, основана от инвеститора на милиардера Уорън Бъфет и бившия шеф на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда. Договорът задължава заможните да раздават по-голямата част от богатството си за благотворителност.

Г-жа Скот споделя, че „е гледала на първата половина от 2020 г. като смес от сърцебиене и ужас“ и предостави актуализация на даренията, за да привлече вниманието към причините по време на пандемията на коронавирус.

„Моето собствено отражение след последните събития разкри дивидентна привилегия, която пренебрегвах: вниманието, което мога да привлека към организациите и лидерите, движещи промяната“, написа тя в публикация в блога на Medium.