Най-малко 13 деца са убити, а пет други са ранени, след като влак се е сблъскал с малък училищен автобус в северна Индия. Учениците са пътували към училището си в Утар Прадеш, когато пътнически влак се сблъсква с автобуса на неохраняем железопътен прелез, предава БГНЕС.

Ударът е вдигнал автобуса на няколко метра във въздуха, убивайки 10 деца, съобщи за АФП областният медицински инспектор Акилеш Кумар Сингх. 

"Три деца са откарани в болницата с наранявания и пет са в критично състояние", добави той. Местната телевизия показа кадри на десетки местни жители, които се опитват да спасят децата от автобуса. В Индия се намират едни от най-смъртоносните пътища в света, като отнемат живота на повече от 150 000 души всяка година.

По-рано този месец 23 деца и четирима възрастни бяха убити, след като водач загуби контрол над училищен автобус и той потъна в пролом, дълбок 100 метра на север от Делхи. Близо 15 000 души умират всяка година по железопътните линии на страната, според правителствен доклад от 2012 г.