В Москва отваря врати първият в Русия легален публичен дом с проститутки роботи, информира тв каналът „Дъжд“. Хотелът с почасово заплащане ще предлага на посетителите си аренда на секс кукли с механически движения и изкуствен интелект, пише "Монитор".

Dolls Hotel ще заработи на територията на бизнес центъра Москва-Сити в края на април, съобщи основателят на хотела Дмитрий Александров. По думите му близо една трета от руснаците са неудовлетворени от сексуалния си живот и по тази причина се очаква новият бордей да се радва на голям успех.

Освен това официалният секс хотел може да стане легална алтернатива на незаконните публични домове, в които се експлоатират жени.

Един час в компанията на роботизирана представителка на древната професия ще струва 5000 рубли или около 66 евро. Александров откупил правата за секс бизнеса си от испанската компания LumiDolls, чиито основател Сержи Прието не се съмнява в успеха на проекта в Москва. В подкрепа на прогнозата си, той посочва, че към 2033 г. всеки десети полов контакт в света ще бъде между човек и андроид.