Дебелашка шега с новородения син на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл доведе до уволнение на един от най-популярните радиоводещи в Би Би Си. 

Дани Бейкър  публикувал в "Туитър" снимка на мъж и жена, които държат между себе си шимпанзе. А над тях има надпис: "Кралското семейство напуска болницата".

Въпреки че радиоводещият свали изображението от социалната мрежа, извини се за "глупавата си и необмислена шега" и обясни, че с нея не е искал да засегне афроамериканския произход на Меган Маркъл, той е уволнен от Би Би Си.


Свалената от социалната мрежа публикация, довела до уволняването на Дани Бейкър.

© Twitter

Свалената от социалната мрежа публикация, довела до уволняването на Дани Бейкър.


Би Би Си предава, че след публикацията си в "Туитър" Дани Бейкър е бил пресрещнат от репортери на вратата си, които са му задали въпроса: "Смятате ли, че чернокожите хора приличат на маймуни?"

В следваща публикация в социалната мрежа радиоводещият казва, че би използвал същата снимка при раждането на дете на всяко кралско семейство. Но признава, че в конкретния случай не си е дал сметка за начина, по който може да бъде възприета шегата му.

"Това беше огромна грешка", написа той на последователите си в "Туитър", които са над половин милион.

Синът на принц Хари и Меган Маркъл, който се роди в понеделник, е първото дете в кралското семейство със смесен расов произход. В миналото Маркъл, чиято майка е чернокожа, е била обект на расистки коментари в социалните мрежи, напомнят от Ройтерс. В същото време много британци не крият, че не приемат избора на принц Хари, не толкова заради тъмния цвят на съпругата, колкото заради бурното и минало като актриса.